Електричните велосипеди и нивното функционирање

Електричните велосипеди и нивното функционирање

Последниве години, електричните велосипеди поприлично ја изменија нашата перцепција за велосипедизмот, бидејќи станаа исклучително корисни асистенти за извршување на секојдневните задачи или надминување тешки пречки. Електричните велосипеди нудат многу предности и се почесто стануваат алтернатива на конвенционалните велосипеди и другите облици на транспорт.

Електричните велосипеди обезбедуваат помош во педалирањето, со што го олеснуваат совладувањето на препреките на патот како што се наклоните и возењето контра ветерот. Тие претставуваат еколошка превозно средство, бидејќи не произведуваат дополнителни емисии, а во исто време се поекономични од користењето автомобил. Возењето е многу удобно и брзо. Совршени се и за секојдневно користење, како возење до работа или пазарување, бидејќи не треба да барате паркинг место во преполн град. Поради постојаниот развој во областа на автономијата на батериите, се зголемуваат и растојанијата што може да ги помине велосипедот со едно полнење. Клучна за ефикасноста на електричниот велосипед е неговата технологијата,како и сензорот за вртежи и сензорот за брзина.

Задача за сензор за вртежи Улогата на сензорот за вртежи е да го измери количеството на вртежи што корисникот го остварува со педалирање. Колку е поголем напорот што корисникот го вложува со педалирањето, толку е поголема помошта на електричниот мотор, што го олеснува совладувањето на наклоните и и е поефикасен при возење на долги растојанија. Задачата на сензорот за брзина Како корисникот педалира, сензорот за брзина мери колку брзо се движи велосипедот и моторот соодветно ја прилагодува помошта. Врз основа на овие информации, контролната единица ја прилагодува помошта на моторот и обезбедува рамномерна помош при различни брзини. Сензорот за брзина обично се наоѓа на задното тркало и ја мери брзината користејќи магнетно поле генерирано од магнетен диск поставен на една од шипките на задните тркала. И двата сензори обезбедуваат помош при возењето и на тој начин ја подобруваат ефикасноста и безбедноста на електричниот велосипед.

Еколошки, економично, брзо, практично и удобно возење. Има повеќе од доволно причини електричните велосипеди да имаат предност меѓу транспортните средства, особено на секојдневните рути и градското возење.

Види каталог >>

Коментари


Остави коментар